Månedsbok April 2014

Nedskrevet 09. April, 2014

Velkommen April. Du kom med sol og vårblomster. Og påske, både sur og solsøt. Takk, April, du har Alt. Bjørnson valgte seg April. Min start ble veldig preget av håndverk og kultur, hele 4 dager i trekk. Årsmøte, styremøte medlemsmøte, kjekt var det. Da jeg 4. dagen traff igjen kompisdamene, påsto jeg at jeg trolig var miljøskadet. Håper det - sa de!

Og så min daglige tur med vårformennelser. herlig, og så godt kropp og sinn liker det. Vi bare måå ut en tur, og formen bedres hver dag.

Så nok av krefter til hagestell. Vi flyttet busker og stauder, satte knoller, sådde sommerblomster, og 23. satt vi 5 kg Aksel. Blir det 10 fold tro?  Nå roper de opp fra furene, åå- vi ligger så godt, så godt med naturgjødsel, god mat. Nå kommer vi snart opp! Skvallerkål plukket vi til matauk, bruker den som kruspersille, manman.

Så kom byggmesteren med veggpanel, vindu og dører, og fikset noen småting. NisseFabrikken må holdes i god stand, forståss.

  Nissemor har hygget seg med strikkenisser, store og lubbne og kosete. De forsvinner nok fort. Når du leser dette, gå inn på nettbutikken og se om min strikkeoppskrift, og naken nissekropp er noe å prøve. Du bestiller på vanlig måte. Gjør du det nå, er du garantert ferdig til jul. Et koselig håndarbeid.

Jeg fikk også spikket. Jeg gikk en tur på stien, ser noen fine furutopper liggende i stikanten. Det var perfekte emner til små og stor tvare, sånn gammel røreredskap, og kjekke i dag og med mye teflonbelegg. Hjem etter saks og sag og avgårde igjen for å spikke. Nå har jeg perfekt tvare til de som skal lage lapperøre i bøttevis, eller koke 20 liter suppe. Det blir nok stekt og kokt mye sånt på arrangement i sommer.

Så kommer det invitasjon til messer og utstillinger. Moro at månedsboken fylles opp. Så det er jamen-meg behov for å lage hele tiden. Nå står troll og setesdalsdokker for tur; kjekt med variasjon og greitt håndarbeid i solveggen.

Men jeg rekker også Figurskjæring-kurs på Raulands Akademiet og fjellferie (du må inn på RA og se du også, meld deg på).

Også følger jeg med i sauefjøsene rundtforbi. Det er de små lama som gir meg ulla si til min ullhobby. Da er ALT bra for meg. Og fuglene traller noe veldig, og blomsterfloraen er allerede som langt ut i mai - mot normalt.

Det ble problem med å sette inn foto, ..vi får klare oss med disse.

Så ebber April ut og  NisseFabrikken er restaurert, det er vår og Gudrun ved godt mot og har et snev av hverdagslykke Så vi er klar til å gå inn i Mai..du skjønne milde.

Blogg stikkord

Søk i bloggen ved å klikke noen stikkord som interesserer deg.

Siste fra Bloggen

 • Månedsbok Mai 2014


  Velkommen Mai ... du skjønne milde. Vi har ventet lenge på deg. Det er du som er varm.

  Du startet flott, masse sol, men April kom deg i forkjøpet med løvsprett. 

  Les mer...


 • Månedsbok April 2014


  Velkommen April. Du kom med sol og vårblomster. Og påske, både sur og solsøt. Takk, April, du har Alt. Bjørnson valgte seg April. Min start ble veldig preget av håndverk og kultur, hele 4 dager i trekk. Årsmøte, styremøte medlemsmøte, kjekt var det. Da jeg 4. dagen traff igjen kompis...

  Les mer...


 • Månedsbok Mars 2014


  Velkommen Mars. Med mer lys, og trolig mer sol. Mine assosiasjoner i Mars er: Mer lys, Mor ble født, Far døde, god venninne som døde i november ble født, fastelaven, jamen titter påskeliljene opp, småfuglene synger lengre traller. 31 blanke ark å fargelegg...

  Les mer...


 • Månedsbok Februar 2014


  Velkommen du korte februar. Du må ikke gå for fort, dager forsvinner for oss. for vi har mye moro å stå på med. Du får nok innhold, vent å se. Vi kom flyvende til deg sammen med engler og landet midt i NisseFarikken. Der var det jamen meg masse på gang, Vi heldiggriser, vi som er Fab...

  Les mer...