Hobbyhistorie - tilbakeblikk 3

Nedskrevet 08. January, 2013

 Nå er det vel nok tyri og treprat? Går over til min nyeste hobby, fillevev. Det startet på denne tid i fjor. 

Grunnen var at Arendal Husflidslag ... Et kjekt lag ...  arvet fra en gammel dame hennes vevutstyr inkl. hundrevis av meter oppklipte filler, nøstet på en sirlig måte. Helt fantastisk. men sånn blir det når en er glad i det en gjør! Vi medlemmer fikk tilbud om å veve til en viss meterpris. Jeg var rask med å skrive meg på listen. Så måtte jeg få meg selv til å finne ut hva jeg kunne ha bruk for, (hva trenger en Senior?)

Startet med et norsk flagg, fortsatte med matter på 1/2 m, 2 m og opp til 5 m. Jeg ble så tent på filleveving at jeg bare måtte til Husflidslagets lokaler og veve nesten hver dag. Hadde ikke vevd siden ungdommen. Filleveven tar jeg nå på marknader for salg.

Det norske flagget trengte jeg på hytta. På en gammel seter er det upassende med flaggstang syns jeg. Men jeg vil ha flagg for å hylle fjellheimen og Norigs land. En søyle på uthuset/ fjøset ble pakket inn med flagget, og jeg flagger hver dag, bare se, er det ok eller dumt?

Ja så lager jeg bl.a. puter til stolen, bare se..

Blogg stikkord

Søk i bloggen ved å klikke noen stikkord som interesserer deg.

Siste fra Bloggen

 • Månedsbok Mai 2014


  Velkommen Mai ... du skjønne milde. Vi har ventet lenge på deg. Det er du som er varm.

  Du startet flott, masse sol, men April kom deg i forkjøpet med løvsprett. 

  Les mer...


 • Månedsbok April 2014


  Velkommen April. Du kom med sol og vårblomster. Og påske, både sur og solsøt. Takk, April, du har Alt. Bjørnson valgte seg April. Min start ble veldig preget av håndverk og kultur, hele 4 dager i trekk. Årsmøte, styremøte medlemsmøte, kjekt var det. Da jeg 4. dagen traff igjen kompis...

  Les mer...


 • Månedsbok Mars 2014


  Velkommen Mars. Med mer lys, og trolig mer sol. Mine assosiasjoner i Mars er: Mer lys, Mor ble født, Far døde, god venninne som døde i november ble født, fastelaven, jamen titter påskeliljene opp, småfuglene synger lengre traller. 31 blanke ark å fargelegg...

  Les mer...


 • Månedsbok Februar 2014


  Velkommen du korte februar. Du må ikke gå for fort, dager forsvinner for oss. for vi har mye moro å stå på med. Du får nok innhold, vent å se. Vi kom flyvende til deg sammen med engler og landet midt i NisseFarikken. Der var det jamen meg masse på gang, Vi heldiggriser, vi som er Fab...

  Les mer...