Om Meg


Jeg er Nissemor i Sør, og bor på Hisøy i Aust-Agder.

Utsikten 25, 4816 Kolbjørnsvik. Mobil 950 75751.

Vil du sende meg en mail så finner du adressen nedenfor på denne siden. Det er hyggelig med mail. NisseFabrikken er også på Facebook.

Her er jeg i mitt rette element, på utstillinger, på marknader.

Jeg er senior nå, men det liker jeg dårlig. Så er jeg så heldig at jeg ikke har "Godstol" å synke ned i. Jeg er fortsatt nysgjerrig og vil være med, holder meg i aktivitet, og forsøker å være skapende og kreativ i hverdagen.  Min største hverdagsglede er hobbyen min, innenfor ull og tre og tradisjonbakst.

Jeg er selvlært, men som barn fikk jeg inspirasjon fra mor.

Og så er det morsomt da, at jeg 20 år senere, er still going strong og produserer noe hver dag, hele året. Mange nisser ble født i solsteiken i +30 sist sommer, ..så de kom varme til denne verden! Og vil glede og varme i jula også!

Nå kaster jeg meg på bølgen, og får min egen hjemmeside og nettbutikk! Så fantastisk å være senior, og likevel jobbe med noe så moderne og være på verdensveven!

Jeg driver min egenproduserte hjemmehusflid på hobbybasis. Har alltid gjort håndarbeid, men det er de siste 18 årene jeg har produsert for salg og vært rundtforbi på utstillinger, messer og marknader. Nå er filtnisser og troll hovedproduktet mitt, men som du vil se, så lager jeg mange andre produkt. Variasjonen gjør at det liksom blir noe nytt å holde på med bestandig, og derfor aldri rutinepreget.

Hvorfor er jeg da så hekta på nisser og troll? Ikke lett å si, med de er mystiske, gir gode barndomsminner, fjøsnissen var jo på gården heime, og så er de morsomme å lage. Under skapingsprosessen bli det hygge i heimen når de står her og venter på å bli påkledd og få hår og skjegg.

Håndarbeidet gjør meg lykkelig og jeg gleder meg hver morgen til å stå opp for å ta fatt i ett eller annet håndarbeid. Jeg starter allerede sammen med morgenkaffen. Det blir fin start på dagen, det!

Folk som ser tingene mine, spesielt de smørblide og ullne nissene, sier at de bærer preg av at vi hygger oss. Ja, det er derfor nissene mine blir så blide, som en god norsk nisse skal være! Det er også knyttet myter til nisser og troll. Nisser symboliserer det gode i mennesket og Troll det slemme. Men troll kan temmes! Dessuten betyr rød nisselue styrke.

Spesielt nå, i min pensjonist-tilværelse, setter jeg enda mer pris på min fine, inspirerende og kreative hobby. Jeg ser lite på TV, og da rekker jeg mye annet.

Det er heltidsbeskjeftigelse å lage disse kvalitetstingene av ull og tre og andre naturmaterialer. Derfor føles det som å ha Fabrikk selv om alt er håndlaget fra bunnen av, derfor NisseFabrikken.

Hilsen

Gudrun Rygnestad

Utsikten 25, 4816 Kolbjørnsvik

Mobil 950 75751